8.3.2015

Vintage Paint

Ostin viime kesänä pienen purkin Jeanne d'Arc Livingin Vintage Paintia (matta kalustemaali). Olin jahkaillut sen hankinnassa pitkään eikä varmaa käyttökohdetta vielä silloin ollut. Hiljattain kuitenkin löysin teepusseille tarkoitetun maalamatonta puuta olevan lasi-ikkunallisen laatikon. Keksin sille kyllä heti käsityöaiheista muuta käyttöä.  Last summer I bought a small tin of Jeanne d'Arc Living's Vintage Paint. It's a matt furniture paint and the shade I bought was Stone Grey. I only recently found the first item i decided to use it on: a small box that was meant for displaying tea bags. Of course I came up with a more crafty use. 


Ennen maalausta:
Before painting:Maali oli aivan ihanaa työstää, hajutonta ja kevyttä, vesiliukoista ja ympäristöystävällistä (jälkimmäinen tieto purkin mukaan). Käyttämäni sävy on Stone Grey. Voin suositella maalia kalustemaaliksi tai tällaisiin pieniin töihin, itse olen tyytyväinen ostokseen ja varmasti muutakin maalattavaa löytyy ennen pitkää.

The paint was excellent to work with, odourless and light to paint. I recommend it for any furniture or small items such as this.


Kärsivällisempi ihminen olisi tietenkin hionut laatikkoa tarkemmin, mutta tällä kertaa mentiin näin. Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! 

A more patient person would have sanded the box a bit more first, but oh well... :)

Have a great upcoming week everyone!

3 kommenttia:

 1. Tuli tosi kiva tuosta laatikosta. Maalasitko vain yhden kerroksen? MInä kun maalasin taulunkehyksiä samalla maalilla (sävy warm grey), niin piti kolme kerrosta levittää, koska pohjalla oli jo valkoinen maali. Pikkuinen purkki on kyllä tosi riittoisa, joten riittää useampaan pikkuprojektiin, Aion kyllä käyttää maalia myös isompaan projektiin, mutta suuri kaappi saa odottaa kevään lämpimiä säitä, jotta voin hioa sen ulkona.
  Minäkin muuten käytän tuollaisia lokerikkoja muuhun kuin teepussien säilytykseen eli mm. korutarvikkeiden säilytykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Etanaelli! Ulkopinnalle maalasin kaksi kerrosta ja tuli tosi peittävä, tämä puu oikein imaisi hienosti maalin. Sisälle heitin vain yhden ja se jäi vähän kuultoisaksi, mutta kelpaa tässä tapauksessa :). Laitapa kuvia sitten miltä suuri kaappi näyttää uudella maalilla!
   Tuo on tosi kätevä tuo lokerikko, kun sen saa suojaan kiinni mutta silti näkee mitä siellä on. Toivottavasti saan pidettyä omani järjestyksessä!

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista, kiitos! -- Thanks for any comments!