22.2.2015

Välillä jotain käytännöllistä
[Something practical for a change]

Joskus täällä syntyy jotakin käytännöllistäkin. 

Viikon ensimmäinen ihana käytännöllinen asia on juuri valmiiksi saatu puinen rahi. Asialla en tällä kertaa kuitenkaan ollut minä itse, vaan puuseppämieheni, joka teki tämän minulle lahjaksi. Itse ojensin vain kaapista löytyneen kankaan ja täytevanun.  Tämä on juuri erinomainen kun istun ja teen käsitöitäni, oikea virkkausrahi siis!  Lahjan idea oli kuulemma juuri tästä ilmiselvästä tarpeesta syntynytkin. 

Puu on Fiskarsista hankittua jalavaa, joka on öljytty kevyesti. Tämä on varmasti koristeellisin huonekalu meillä, mutta sopii joukkoon sulavasti ja on mielestäni todella kaunis eläväisen pintansa kanssa.This week some new practical items have been created in our household. This footstool, or ottoman, was made by my carpenter husband as a gift for me. I only supplied him with some fabric I found in my crafts cupboard. This is perfect when I sit and do my crafts, a real crochet footstool, that is!

Itse sain valmiiksi jo aiemmin syksyllä itselleni tiskirätin, ja kuvan rätin tein hiljattain lahjaksi, molemmat tällä kertaa hamppulangasta. Rätti on todella hyvä käytössä, varsinkin kun siinä on myös pientä hankausvoimaa. Materiaali kestää kuudenkympin pesua ja on luonnostaan antibakteerista. Ainoa miinus tässä langassa on pieni epätasaisuus, jolloin neulottaessa syntyy väkisinkin hieman heiluvaa jälkeä. Tämä oli poistoerä Kiertin valmistamaa hamppulankaa, saatavuudesta tällä hetkellä en osaa sanoa. 
I did some knitting this time, too: this dish cloth is made from hemp yarn, and it works beautifully in its purpose. 

1 kommentti:

Ilahdun kovasti kommenteista, kiitos! -- Thanks for any comments!