18.10.2014

Kuuraa & lumihiutaleita
[Frost & Snowflakes]

Sattuipa sopivasti, että ensimmäisenä kuura-aamuna näillä leveyksillä saamani lumihiutaletilaus valmistui. Pienempi hiutale on alla näkyvän kirjan mallista. Muistelenpa nähneeni kyseisen kirjan alennuksessa Suomalaisen Kirjakaupan Alessa! Ja eilen oli ainakin isolla Helsingin kylällä vielä -40% lisäale. Muitakin käsityökirjoja oli tarjolla, mm. ihana Tildan talossa -kirja olisi kustantanut kokonaiset 5,95€. (Ei maksettu mainos, vain vinkki teille ystäväiset!) Isompi hiutale on myös mallista, mutta toisesta vanhemmasta kirjasta. 

Pikkuhiutaleita tein kuusi ja isompia neljä. Kovettimena käytin tuollaista Stiffy-nimistä ainetta, jonka ostin jo ajat sitten toiseen projektiin. Erikeeper ja vesi -sekoitus tai sokeritärkki käy varmasti ihan yhtä hyvin. Tuo Stiffy on kyllä ihan näppärä tällaisen kärsimättömän ihmisen nopeaan toimintaan, laimensin kuitenkin aika paljon vedellä ettei tule ihan koppuraa tulosta. Pingotin lumihiutaleet nuppineuloilla kärjistään sopivalle alustalle yön yli ja lopputulos on ihan täydellinen! Laitan niihin vielä siimasta ripustimet, jotta näyttävät sitten siltä, että leijuisivat ilmassa.

Hiutaleet lähtevät heti maanantaina postiin Etelä-Karjalan suuntaan! Terveisiä sinne! 
Hyvää viikonloppua kaikille!

It was very suitable that this morning when my batch of crocheted snowflakes became ready, this autumn's first first frost was on the ground. Autumn seems to be proceeding quickly into winter here. Kids can't wait for snow but personally I would have enjoyed milder weather a bit longer...

Anyway, the pattern for the smaller snowflake I made was from a book by Caitlin Sainio. I used a ready-to-go fabric stiffener for the flakes and they turned out just perfect.

Have a great weekend!

6 kommenttia:

 1. have a great week end too ! Very well done snowflakes ! see you

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja herkkiä hiutaleita kauniisti pakattuina! Tuo lumihiutalekirja on kyllä oiva teos, siitä löytyy kivoja malleja joka lähtöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset - paketti olikin löytänyt nyt turvallisesti perille! Tuossa kirjassa on yksi vika, nimittäin valinnanvaikeus... :)

   Poista
 3. Niin herkkiä ja kauniita hiutaleita! Varmasti näyttävät ihanalta riippuessaan vaikka ikkunalla. Eivät kyllä mielestäni näytä kovin kärsimättömän virkkaajan tekosilta ;) Itselleni virkkaaminen tuntuu juurikin liian pieneltä piperrykseltä, siksi neulon useimmiten paksuista langoista, niin tulee nopeammin valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Juu itsekin olen miettinyt tuota kärsimättömyys/kärsivällisyys -asiaa tässä virkkauksessa. Jostain syystä olen nopeampi virkkaaja kuin neuloja ja se vain luonnistuu helpommin :D Tosiaan neulon edelleen toista vuotta yhtä puseroa, ei valmistu millään... Argh...

   Poista

Ilahdun kovasti kommenteista, kiitos! -- Thanks for any comments!