5.4.2014

Lempimatto [Favourite rug]

Virkattuja mattoja on syntynyt kotiimme jo useampia, ne ovat niin nopeita ja kivoja tehdä. Lempparini kaikista on tämä Paula-punoskudematto. Kyseinen kude on aika arvokasta, mutta on mielestäni rahansa arvoista: mattona tämä on tasaisen pintainen, napakka ja tuntuu kivalta jalan alla. Ainakin tämmöiseen pelkistettyyn malliin sopii erinomaisesti! Pesuakin matto on kestänyt kiitettävästi ja on pesun jälkeen heti napakasti kuosissaan. Suosittelen!

I've crocheted several rugs for our home, they are so fast and fun to make. My favourite of all is this rug out of Paula weft. It has an even surface, it holds its form well and it feels nice underfoot. Paula  suits perfectly for a super simple pattern such as this. It even stays in shape after washing. It's quite valuable, but I think it's worth its value and I really recommend it!

Ryhdyin kuvaamaan kyllä vain mattoa, mutta
joku tuli poseeraamaan viereen...
I only intended to take a picture of the rug, but someone started to pose...


Yhdestä vyyhdistä (reilu kilo?) tuli halkaisijaltaan 67 cm oleva matto,
juuri passeli pikkuiseen tilaan
About one kg was enough for a rug with a 67cm diam., just perfect for a tiny space 


Paula-punoskudetta
Paula weft

Paula-kuteen löysin Soukan Menitasta, mutta löytyy varmasti muualtakin, ainakin valmistajalta Kauhavan kangasaitalta. Mietin tässä, oliko tämä kude ohutta vai paksua versiota, mutta en osaa sanoa. Virkkuukoukkuna käytin joko nroa 6 tai 8. Tämän tekemisestä on siis jo aikaa, kun muisti näin pätkii!

You can find Paula weft at least from the manufacturer Yarn Store Kauhavan Kangasaitta (site also in Eng).
I can't remember whether my rug was made of thin or thick version of Paula, nor can I remember what size hook I used (maybe 6 or 8 (mm)). It's obviously been a while since I made this...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kovasti kommenteista, kiitos! -- Thanks for any comments!